hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ki védi meg a keresztényeket?
Muszlim szélsőségesek ostromolták meg a kairói kopt központot

2013. 04. 18.
Kairó Abaszéja nevű kerületében a főutat botokkal és késekkel felfegyverzett férfiak zárják le. A háttérben fekete füstfelhők gomolyognak az ég felé. Ég a legnagyobb keresztény katedrális az országban, a kaput feldühödött és felfegyverzett muszlim tömeg veri.

„Nagyon mérgesek. Ne erre gyere!”– mondja Matt, a Wall Street Journal újságírója, akivel szembetalálkozom, ahogyan éppen jön kifelé a tömegből. Nem igazán van időm mérlegelni a szavait, mert istenesen hátba rúg az egyik iszlamista, úgy három métert repülök előre. Többen ugranak közénk a normálisabbak közül, és lökdösnek az utca bejárata felé. „Kik ezek? – kérdezem. – Szalafik?” „Nem. Egyszerű bűnözők” – kapom a választ egy férfitől, aki a boltja előtt áll. „Félnek, hogy ha fényképeztek, a rendőrség könnyebben azonosítja be őket.”

Egy Molotov-koktél csapódik neki a katedrális kapujának, a lángja jól megvilágítja az ezres tömeget. Látunk rendőr- és tűzoltókocsikat. A rendőrök könnygázt lőnek a katedrális felé.

A tornyon álló, megvilágított kereszt kialszik.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!