hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Köztünk vannak
Beszélgetés Kriston Endrével, a Magyar UFO Kutatási Központ vezetőjével

2013. 03. 13.
Hazánkban 25 éve zajlik szervezett formában ufókutatás, évente körülbelül hatvan ufóészlelést rögzítenek, melyek között egyre növekvő számban találhatók „eltérítések”, vagyis olyan esetek, amikor valakit egy időre magukkal visznek a földönkívüliek. Művelői szerint a gyerekcipőből lassacskán kilépő „tudományág” ma már nem arról szól, hogy  léteznek-e ufók, hanem hogy az emberiség fel van-e készülve a jelenlétükre és a közléseikre.

Milyen típusokba szokás sorolni a földönkívüliekkel való találkozásokat?

– Alapvetően abba a nemzetközileg is elfogadott négy-öt típusba, melyeket még Dr. J. Allen Hynek csillagász, az amerikai légierő kutatási programjának volt tanácsadója állított föl. Az elsőbe az ufóészlelések tartoznak, a második típus esetében az ufó fizikai nyomot is hagy hátra maga után, a harmadik típusú találkozásoknál már megjelennek az úgynevezett földönkívüli lények, a negyedik kategóriába pedig azokat a megtapasztalásokat soroljuk, amikor a szemtanúk azt állítják, hogy elvitték őket. Ezek az utóbbi időben ismét megszaporodtak.

Melyik a leggyakoribb észlelés az egytől-négyig kategóriában?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!