hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy tartótiszt vallomása
Hidegtálak és forró helyzetek

2013. 01. 24.
A Fideszről jelentő belsőkörös aktivista, a társai elárulására nem hajlandó punk zenész, ész nélkül zajló iratmegsemmisítések, munkásőrök és párttagok, ügynökök és KGB-összekötők. A Hetek számtalan cikket közölt a kommunista állambiztonsági szolgálattal kapcsolatban, ám ez a mostani az első alkalom, amikor a gépezet ilyen magas rangú hivatásos résztvevője szólal meg. Az illető egykor a hírhedt III/III-as alosztály operatív tisztje volt, ma már polgári foglalkozást űz. Az interjú elkészítéséhez egyetlen feltételt szabott: inkognitója megőrzését.

Hogyan lett önből III/III-as tiszt, másként fogalmazva tartótiszt?

– A főiskola elvégzése után kerültem a rendőrséghez a ’80-as évek közepe felé, a BRFK III/III-as osztályára. Az osztályon ifjúságvédelmi, kulturális, egyházi és volt politikai elítéltekkel foglalkozó alosztályok működtek. Én arra a területre kerültem, ahol az életkorom előnyt jelentett a kapcsolattartásban.

A téma iránt érdeklődők számára ma a III/III elsősorban arról ismert, hogy a kommunista diktatúra belső ellenzékét figyelte meg. Amikor belépett, önnel közölték ezt?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!