hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Van távolság, de szembenállásról nem beszélhetünk
– mondja Székely Levente, a Magyar Ifjúság 2012 vizsgálat kutatásvezetője

2012. 12. 27.
Az ifjúságkutatás bemutatója kicsit kormánypropagandának tűnt, Önöknek nem ez volt a benyomásuk?

– A propaganda annyiból igaz, hogy mi a bemutatón a Kutatópontot állítottuk előtérbe, hogy megmutassuk: piackutatóként az ifjúságkutatás kiemelt specialistái vagyunk. Az eredményeink nehezen mondhatók kormánypropagandának, elsősorban azért, mert az adataink reális képet festenek az ifjúságról. Az természetesen elkerülhetetlen, hogy mindenki a szájíze szerint interpretálja ezeket: egyesek például azt emelik ki, hogy a fiatalok többsége hosszú távon Magyarországon képzeli el a jövőjét, mások meg azt, hogy a felük külföldön próbálna szerencsét. A négyévenkénti nagymintás ifjúságkutatás egyébként az ifjúságpolitika számára az egyik legfontosabb viszonyítási pont, így természetes volt, hogy az eseményen a kormányzat részéről megjelent a területért felelős miniszter. 

Annyiból is érdekes volt Balog Zoltán bevezetője, hogy az előző, 2008as ifjúságkutatás egyik fő üzenete volt, hogy a mai középgeneráció nem érti, és nem is akarja megérteni a fiatalok kommunikációját. Ezt az értetlenséget, sőt elhatárolódást képviselte a miniszter úr is, s ezt a mostani diáktüntetések is felszínre hozták. Ekkora lenne a szakadék a fiatalok és az idősebbek között? 

– Van távolság, de szembenállásról nem beszélnék.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!