hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szükség van, panasz nincs
Kárpátalján járt a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata

2012. 12. 28.
Ungvárra, Kárpátalja fővárosába vitt teherautónyi segélyszállítmányt a Hit Gyülekezete Szeretet­szolgálata. A kémia pótvizsgán könnyebben át lehet menni, mint az ukrán határon: négy óra ügyintézés, várakozás belépéskor; huszonkét iroda, és egy kis jatt. Hazafelé mindez csak két óra volt, mindössze négy ponyvabontással.

Volt azért belépéskor a Záhony–Csapnál töltött négy órában egy-két segítő mozzanat is. A 3,5 tonnás teherautóval nem álltunk be a kilométer hosszú, kamionterminálra várakozó sorba, hanem a személyautós beléptető felé mentünk Maurer Zoltán, a HISZ vezető munkatársának bevállalós gyakorlati vagányságának és Józsa Györgynek, a kárpátaljai HISZ-segélyprogram vezetőjének köszönhetően. A személykocsis és buszos terminálról ugyan visszaküldtek, de legalább nem a kamionsor végére. Azonnal a mázsára. Kinyitja az ajtót a vámos, körbenéz, felnéz mosolyogva,  és kérdi:

– Fegyver van?

– Becsszóra nincs.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!