hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Képviseljük az olimpia eredeti üzenetét
– mondja Csonka András asztaliteniszező

2012. 09. 20.
„Ezt az egészet a rivalizálás, a győzelem elérése is mozgatja!” – magyarázta a Heteknek Csonka András. Az asztaliteniszező 23 esztendősen a harmadik (!) paralimpiájáról tért haza Londonból az elmúlt napokban. A fiatal sportolóval a most véget ért világesemény hangulatáról, a fogyatékkal élő sportolók világáról beszélgettünk.

Hogyan indult el a sportpályája? A pingpongozás miként került a képbe?

– Salgótarjáni születésű vagyok, ott kezdtem el asztaliteniszezni. A házunk előtt állt egy pingpong­asztal, ahol a testvérem a barátaival játszott. Egyszer aztán úgy döntöttem, hogy én is csatlakozom hozzájuk. Jól ment a játék, s végül így kerültem a testvérem edzőjének látókörébe. A versenyzéshez is hamar kedvet kaptam. Megtaláltam otthon a bátyám egy aranyérmét, amit azért kapott, mert megnyerte a megyei bajnokságot; néztem ezt az érmet, s azt mondtam magamban, „egy ilyet én is szeretnék!” Nagyjából egy évembe telt, amíg sikerült is szereznem. Aztán persze jöttek az újabb és újabb célok. Érdekes, hogy a testvérem azóta már régen abbahagyta ezt a sportágat, tehát végül is én futottam be pályát ezen a területen.

Milyen fogyatékkal él Ön?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!