hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hétköznapi mámor

2012. 09. 14.
„A drogfogyasztás fő szezonja a nyári szünet, hosszú távon elmondható, hogy az érintettek egyre fiatalabbak, ma már nem számít ritkaságnak a tizenöt éves, kezelésre szoruló drogfogyasztó" - mondta a Heteknek Funk Sándor addiktológus. A felső korhatárt a harmincas éveikben járók jelentik, bár ők jóval kevesebben vannak, mivel ebben az életkorban a többség átáll a társadalmilag elfogadott szeszfogyasztásra. Időről időre vannak ugyan divatosabb kábítószerek, de a marihuána mindmáig tartja magát: hosszú ideje ez a legnépszerűbb szer, és még mindig sok az amfetaminhasználó is. Elterjedtek - különösen a fiatalabb fogyasztók körében - a tiltólistán nem szereplő, újabb és újabb pszichoaktív szerek, a dizájnerdrogok is, egyelőre nem ismeretes, milyen mértékben.

A nyári szünidőben folytatólagos bulihangulat uralkodik az országban: a hétköznap esték nem különböznek a hétvégéktől, és az egyhetes fesztiválok egymást érik egész nyáron. Ezeken mintha már hallgatólagosan elfogadottá is vált volna a drogfogyasztás - mutat rá a szakember.

Ennek egyértelmű jele, hogy már minden nagyobb fesztiválon helyben biztosítanak egészségügyi ellátást a drogfogyasztók számára.

Funk Sándor emlékeztet arra, hogy a töméntelen alkoholfogyasztás és

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!