hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az arab herceg legendája
Magyar nők egyiptomi házasságszédelgők hálójában

2012. 06. 07.
Tavaly rövidhírben számoltak be a lapok az egyiptomi magyar követség egyik sikeres „menekítő" akciójáról. Egy magyar állampolgárt szabadítottak ki az őt fogva tartó egyiptomi férfi lakásából. Bár a követség elég szűkszavúan kommentálta az eseményt, az Egyiptomban dolgozó magyarok nem lepődtek meg a történteken. Minden évben előfordul, hogy a szerelem ígéretével csábítanak el nőket, akik gyakran pénz nélkül, bántalmazva kerülnek elő. Ha egyáltalán előkerülnek.

„Nem tudom elképzelni, hogy ilyen hülye voltam" - meséli Marianna Kairó egyik kis kávézójában. Ötvenes éveinek az elején jár, az arcán szomorúság. „Szerelmes voltam. Nyolcezer dolláromba került" - teszi hozzá. Hajlandó elmesélni a történetét, csak arra kér, ne írjam ki a vezetéknevét. Szégyelli magát.

Marianna New Yorkban élő magyar-amerikai állampolgár. Egyedül neveli a lányát, több állásban dolgozik, hogy megéljenek. Jelenleg azért van Kairóban, hogy mindkét követségre bevigye az összegyűjtött számlákat, amelyeket egy egyiptomi férfinak kifizetett, hátha a követségek tudják figyelmeztetni a férfi következő „áldozatait".

Története egy társkereső portálra való regisztrálással kezdődött. A férfi, akit személyiségi jogai védelmének érdekében Mohamednek fogunk nevezni, „véletlenül" bukkant Mariannára. Hosszú, hetekig tartó levelezésbe kezdtek. A férfi állítása szerint elvált volt, egyedül nevelte gyermekét, csakúgy, mint Marianna. Románc bontakozott ki közöttük, amelynek az lett a vége, hogy Marianna meglátogatta a férfit Egyiptomban. Az első, pár napos találkozás mesébe illően sikerült: Mariannát meggyőzte, hogy Mohamed az igazi. Teltek-múltak a hónapok, és a férfi elkezdett furcsán viselkedni: különböző dolgokra kért pénzt, kezdve a fia orvosi kezelésétől a következő látogatás „papírmunkájának" leszervezéséig. Másodszorra már több hetes közös egyiptomi kirándulást szerveztek együtt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!