hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ilyen csak Ugandában történhet
Egymilliárdos kártérítést kér az ártatlanul bebörtönzött vállalkozó

2012. 04. 05.
Szántai Attila szállodatulajdonos azért került börtönbe, mert önvédelemből rálőtt két maffiózóra, akik előzőleg megzsarolták, védelmi pénzt követeltek tőle, fenyegették és súlyosan bántalmazták. Szántai a Hetek múlt heti számában beszélt arról, hogy mindezek ellenére miért őt ítélte el a bíróság, hogyan bírta ki a börtönben töltött közel hét évet, és arról is említést tett, hogy miközben elítélték, két másik perben a bántalmazóit is börtönbe zárták. Szántai ennek ellenére bent maradt, és hiába fogadott huszonkilenc védőt, úgy tűnt, le kell ülnie a tizenhárom évet. Az ügy tanulságairól Jován László ügyvéddel beszélgettünk, aki végül kihozta a börtönből Szántai Attilát.

Mielőtt belemennénk a részletekbe, arra volnék kíváncsi, hogy Ön mikor és hogyan kapcsolódott be az ügybe. Szántai Attilától tudom, hogy előzőleg huszonkilenc ügyvédje volt.

- Van egy közös ismerősünk, ő ajánlott Szántai úr figyelmébe. 2006 végén keresett meg a felesége - a férje már 2001 óta börtönben ült -, és elhozta Attila jogerős ítéletét, és annak a két másik pernek az elsőfokú ítéletét, ahol Szántai sértettként szerepelt. Az egyik a védelmi pénzek kizsarolásáról szólt, a másik annak a rendőrnek a pere volt, aki ráküldte a maffiát Szántaira. Elolvastam a teljes iratanyagot, és egyből láttam, hogy ebből a bíróság számára is világossá válna, hogy milyen események vezettek el oda, hogy Szántai Attila elsütötte a fegyverét. Egyértelmű volt a jogos védelmi helyzet. Másnap meg is mondtam a feleségének, hogy komoly esélyek vannak, de meg kell várni, amíg a másik két perben is jogerőre emelkedik az ítélet.

Szántaival nem is találkozott?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!