hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A golyó az arckoponyámon jött ki
Menekülés a szír titkosszolgálat elől

2012. 04. 05.
A Szíriát is elérő forradalmi hullám eddig ötezer ember életét követelte szerte az országban. Ezrek menekültek külföldre a szíriai titkosszolgálat elől, a helyzet közel áll a polgárháborúhoz. Bashar al-Asszad elnök azt állítja, „idegen erők által pénzelt fegyveres bandák" ellen vív hadat, míg az Arab Liga megfigyelőket küldött, és szankciókkal sújtja a civilek ellen példátlan brutalitással fellépő szíriai kormányt. A forradalomról Mohamed L. tüntetővel, a Damaszkuszi Egyetem volt angol szakos hallgatójával beszéltünk.

Miért nem vállalja teljes névvel az interjút?

- Féltem a családomat, akik ott maradtak. Maga nem ismeri a szíriai titkosszolgálatot. Több ismerősöm és rokonom figyelmeztetett, hogy keresnek. Itt Kairóban viszonylag biztonságban vagyok, de félek, hogy a családomat fogják büntetni, ha be tudnak azonosítani névvel. Azért fényképezhet le, mert a hat műtét után, amin túl vagyok, már egyáltalán nem hasonlítok arra a diákra, akit meglőttek.

Miért nyilatkozik?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!