hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bundabotrány: folytatása következik

2011. 07. 07.
Könnyen lehet, hogy csak a jéghegy csúcsát jelenti az a hazai vonatkozású bundaügy, amelyben hét jelenlegi és volt labdarúgót, illetve játékvezetőt tartóztattak le a múlt héten. Az érintettek vélhetően saját mohóságuk miatt buktak le.

„Aki dolgozik, nem ér rá pénzt keresni" - vallja az egyik közösségi oldalon írt bemutatkozásában Selmeczi Krisztián, a múlt héten kipattant bundaügy egyik játékvezető gyanúsítottja. A szintén rács mögé került egykori labdarúgó, Horváth Gábor pedig miami és dubai útjaival és luxus Mercédeszével dicsekedett az interneten - miközben hivatalosan munkanélküliként volt nyilvántartva. De a távol-keleti központú bundamaffia magyar főszervezőjének, sőt egyik nemzetközi vezetőjének tartott Kenessei Zoltán, illetve játékostársa Lázár Mátyás kapcsán is az tűnt fel a ladánybenei focicsapat vezetőinek, hogy szép autókkal közlekednek. A két focista levezetni járt a megyei bajnokságban szereplő csapathoz, és előre jelezték, hogy a meccsek nagy részén nem tudnak részt venni - ezt a sok munkahelyi elfoglaltsággal indokolták.

Hogy nem hagyományos értelemben vett munkáról lehetett szó, azt az jelzi, hogy miközben a kommandósok jelentős erőkkel lecsaptak a hét gyanúsítottra, mintegy 100 millió forint értékű valuta került elő otthonaikból. (Az említetteken kívül előzetes letartóztatásban van három játékvezető is: Csák János, Lengyel Kolos és Mocsári Tamás.)

A gyanú szerint a hét személy az említett nemzetközi bűnszervezet tagjaiként meccseket igyekeztek befolyásolni annak érdekében, hogy ázsiai kötődésű fogadóirodákban sportfogadásokon jelentős nyereményekre tegyenek szert. Egy-egy mérkőzésen a „befektetett" milliókat megduplázták a szervezet tagjai, és a haszonból a távol-keleti szindikátus már előzetes letartóztatásban levő tagjait is kifizették. Az adatok alapján tavaly, illetve idén összesen hat mérkőzést manipuláltak, ebből négy alkalommal jártak sikerrel. A hat meccs közül kettő dél-amerikai csapatot érint, három finn és egy magyar mérkőzés szerepel még a listán - az utóbbi állítólag egy tavalyi NB I-es mérkőzés, a Diósgyőr-Nyíregyháza-találkozó volt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!