hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Erőből ért a magyar
Villámháborús logika igazgat

2010. 10. 29.
Ha a Fidesz sikeres akar lenni, a villámháborús taktikát kell folytatnia, mert csak ezzel a módszerrel uralhatja a kommunikációs teret, így bizonyíthatja alkalmasságát. Elszívva ezzel a levegőt a többi párttól. A multik és a magánnyugdíjpénztár-irányító üzleti körök megbizonyosodhattak ennek hatékonyságáról.

Körültekintő, széles körű társadalmi egyeztetés előzi majd meg a törvények elfogadását, ígérte Rétvári Bence államtitkár nemrég. Ám az élet és a kormánypárt rácáfolt az KDNP-s államtitkárra. Orbán Viktor második akciótervét villámgyorsan nyomták át a parlamenten, a válságadó kodifikálásához négy nap elegendő volt. Péntek este Rogán Antal egyéni képviselői indítványként nyújtotta be az erről szóló javaslatot. Hétfő reggel a Jobbik segítségével napirendre vették, estére pedig el is fogadták az évi 500 milliárd forint elvonásáról szóló törvényt. Egy hét múlva pedig már a magánnyugdíjrendszerből való könnyű visszalépést is szabaddá tették, amely óriási kihívás elé állítja a 2800 milliárdos vagyonú pénztárakat.

Villámháború és a nép szava

A vezető német lapok erősen kritizálták a különadót, kiemelve, hogy az érintett, német tulajdonú vállalatokkal egyáltalán nem egyeztettek. A magán-nyugdíjpénztári vezetők szintén arra panaszkodnak, hogy érdemben még egy minisztériumi portás sem állt velük szóba, bár a kormányváltás óta minden erővel keresték a kapcsolatot az új kormánnyal.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!