hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Eltűnt fiatalok nyomában

2010. 09. 17.
A huszonegy éves Kovács Gábortól a nyár végén vettek végső búcsút. Holttestét egy hónappal korábban találták meg a Dunában. Akkor már másfél hónapja zajlott a keresése. Egy pénteki napon látták utoljára, születésnapját ünnepelte egy budai szórakozóhelyen. A biztonsági kamerák felvételein este fél tíz körül még feltűnt, azután már nem.

A családtagok és ismerősök körében rendezett búcsúztató után lakóhelyén - egy pest megyei településen - szörnyű hír kelt lábra: Gábor szervkereskedők áldozatává válhatott. Ezt - állítólag - maga az édesanya mondta a meghívottaknak.

- Ismerem Kovácsékat, két órával ezelőtt járt itt az anyuka - feleli a Pest megyei település boltosa, amikor puhatolózni kezdünk az első hallásra hihetetlen történet kapcsán. A boltos tudja azt is, hogy a fiút nemrégiben búcsúztatták. Temetés nem volt, a családi házban gyűltek össze a rokonok, ismerősök. - Gábort is ismertem, udvarias, vidám fiatalember volt, egészségesen élt: nem ivott, nem cigarettázott. Amikor legutóbb bejött, egy párna volt a hóna alatt. Azt mondta, éjjeli párnacsatára megy, valahová a Duna- partra - mondja a boltos.

Kovácsék házát keressük. A megadott címen nem nyitnak ajtót. A túloldalon álldogáló fiatalok nem ismerik Gábort. Az oldalsó szomszéd igen, de csak annyit tud, hogy meghalt. A körülményekről nem hallott. Vagyis hallott egyet s mást, mert mindenfélét beszélnek az emberek, de ő azt nem akarja sem elhinni, sem tovább-adni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!