hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sátánista rituálék az árvízi tragédia előtt?
Cunami a kempingben

2010. 06. 18.
Húsz áldozatot követelt egy kempingtragédia Arkansas államban, de a hatóságok legalább huszonkét további emberrel nem tudtak kapcsolatot teremteni, akik a táborban tartózkodtak az áradás idején. A háromszáz fős kemping irodája is nyomtalanul eltűnt, ezért nem tudják pontosan meghatározni, hányan tartózkodtak a helyszínen, amikor a több méteres vízfal rázúdult a táborozókra. A tragédia kapcsán több amerikai lap felidézte, hogy a tábor névadója a modern kori történelem egyik legellentmondásosabb személyisége volt.

„Olyan volt, mint egy cunami" - mondta az egyik túlélő a CNN riporterének. „A szerencsésebb felnőttek még ki tudtak úszni az ablakon, de a kisebbeknek esélyük sem volt. A szülők szeme előtt sodorta el az áradat a segítségért sikoltozó gyerekeket. A víz feltépte az utak aszfaltburkolatát, játékszerként sodort el magával házakat és autókat. Esély sem volt a mentésre." A legfiatalabb áldozat egy kétéves kisgyermek. Rajta kívül legalább öt gyermek veszett oda az áradásban.

Az Albert Pike kempingtábor az arkansasi hegyek között, Little Rocktól százhúsz kilométerre, festői, száraz környezetben található. A pihenőhely egy olyan völgyben van, ahol csak részlegesen működik a telefon és a televíziós szolgáltatás. Amikor péntek hajnalban hirtelen hatalmas felhőszakadás történt a közeli hegyekben, nem volt idő értesíteni a tábor lakóit, akiket álmukban ért a vízáradat.
Az egész völgy megtelt vízzel, miután húsz perc alatt a közeli patak vízszintje kétszázhatvan centimétert emelkedett.

A véreskezű tábornok mint névadó

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!