hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Miért lépnek félre a sztárok?
Férjek csapdában

2009. 12. 24.
Sosem volt kérdés, hogy a nők szerepet játszanak a férfiak életében, hiszen már a történelembe is bevonult a mondás, hogy „Keresd a nőt!” Minden fontos férfi mellett egy fontos nő áll, akár Madame Curie-ként, akár Nancy Reaganként. Ma már nehezebb ilyen párokat találni a hírességek között, pedig nagy szüksége lenne a köznapi házasságoknak is jó példákra.

Simonyi András nemrég egy a Heteknek adott interjúban kifejtette, hogy az a karrier, amit maga mögött tudhat, nem jöhetett volna létre a felesége nélkül. „Náda nélkül nem tudtam volna végigvinni ezt a munkát... Egy jó partner nem megduplázza, hanem megszázszorozza a teljesítményt." (Bush elnök a tenyerén hordozta Magyarországot. Hetek, 2009. november 20.) Nem ő az egyetlen, aki elismeréssel nyilatkozik feleségének kevésbé látható, mégis nélkülözhetetlen szerepéről. Vannak persze nők, akik maguk is látható szerepet töltenek be a közéletben férjük támogatásával, mégis, ismert férfiak többször kerülnek címlapra a botrányaikkal. Vajon mit tud egy feleség, akiről azt állítja a férje, hogy nélküle nem sikerült volna? Vajon másoknak miért van szükségük pótcselekvésre?

Legutóbb Tiger Woods lepte meg a nyilvánosságot kicsapongó életmódjával, mialatt kényelmes otthonukban várta őt a szép szőke feleség és két kedves kisgyermek. Korábban Boris Becker félrelépései borzolták a kedélyeket. Az egykor világhírű teniszező sorozatos félrelépésekkel tette tönkre első házasságát fekete bőrű sporttársával, Barbarával - majd ismét kizárólag fekete bőrű hölgyek társaságát kereste. Becker nyilatkozata a Nordsee Zeitungnak a válás előtti évből árulkodó lehet: „Wenn es zu Hause nicht mehr stimmt... Ha valami odahaza nincs rendben, akkor az ember munkába temetkezik." Ez a mondat, valamint későbbi partnerválasztásai arról árulkodnak, hogy nem feleségének külsejével volt elégedetlen az ifjú sztár, inkább olyasmi hiányozhatott neki, amiről a férfiak ritkán beszélnek. Már csak azért is, mert érzésekről kevés férfi beszél, ami sokakban azt a látszatot kelti, hogy nincs is nekik, pedig mi sem áll távolabb a valóságtól.

Mindannyian szeretnénk azt hin-ni, hogy ha az embernek mindene megvan, akkor boldogan él, míg meg nem hal. Azért dolgozunk, hajtunk, hogy mindenünk meglegyen, ám amikor kiderül, hogy sztárok, akiknek mindez megvan, mégsem boldogok, kénytelenek vagyunk értelmezni a boldogság mibenlétét. „A pénz nem boldogít, főleg, ha nincs", „Jódolgában már nem tudja, mit csináljon" szólások közmondásos igazsága nem ad választ a kérdésünkre: akkor mi boldogít?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!