hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Napfényes magyar siker: napelemes tetőcserép
Géniusz-Európa-díjat kapott a feltalálója

2009. 11. 27.
Egyre nagyobb visszhangra talál külföldön is az év egyik leginnovatívabb magyar találmánya, a napelemekkel keresztezett tetőcserép. Hogy befuthat-e az újítás, az a jelenkor átláthatatlan gazdasági viszonyain, no meg a feltaláló, Tóth Miklós üzletpolitikáján múlik. Egyvalami azonban biztos: a növekvő energiaárakat látva nem talál túl sok kivetnivalót az ötletben az egyszeri rezsifizető.

Milyen előzményei voltak az ötletének?

- Elektronikai végzettségű vagyok, emellett 1992 óta riasztórendszereket telepítek. Természetesen a tanulmányaim és egy bizonyos gyakorlati tapasztalati háttér hozzájárult ahhoz, hogy a napelemes tetőcserép ötlete egyáltalán megfoganhatott bennem. Emellett érdeklődtem a megújuló energiaforrások iránt is, de a dolog kiindulópontja inkább onnan jött, hogy szerettem volna megoldani egy problémát: otthon fel akartam szerelni egy napelemtáblát, de úgy, hogy a családi házam látványát se rontsam el. Akkor jutott eszembe, hogy miért nincsen cserepekből összerakott napelem-szisztéma?

Szóval, eleinte pusztán az esztétikum motiválta?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!