hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Új embert” alkotnának a homoszexuális aktivisták
Modern gólem

2009. 09. 10.
A budapesti melegfelvonulásoknak mindig van kifejezetten a vallásos embereknek szóló, természetesen negatív töltésű üzenete. Ez a „pogány forradalom" nem kevesebbre, mint a zsidó-keresztény kultúra évezredes értékeinek lerombolására törekszik, amelyet pedig közös erővel - transzcendens hitünk és humanista értékrendünk alapján - védelmeznünk kell.

Történelmünkben végigkövethetőek az ember önhittségéből származó anomáliái, amikor is a fejlődés eredményeitől megszédülve olyan jogokat és lehetőségeket tulajdonít önmagának, amelyek sértik a természet rendjét. ő akarja meghatározni születésének (vö.: születésszabályozás, abortusz) és halálának (vö.: eutanázia) időpontját. A teremtő Isten funkcióit bitorolva élet és halál urának tekinti magát, ami egyfelől az őssejtkutatásban avagy a klónozás próbálkozásaiban, másfelől a halál-büntetés szorgalmazásában manifesztálódik. Legújabban pedig saját szuverén akarata révén kívánja meghatározni nemi hovatartozását is.

Ez utóbbiról A nemek forradalma címmel figyelemre méltó könyvet írt Gabriele Kuby.

A könyv azok ellen emel szót, akik a férfi és a nő nemi különbözőségét pusztán társadalmi konstrukciónak tartják, amit a „heteroszexuális patriarchátus" kényszerít az emberre. Ezt kell - szerintük - meghaladni. Föl kell tehát szabadítani az embert, hogy nemi hovatartozását a biológiai adottságaitól függetlenül, szuverén döntése alapján határozhassa meg. Ezért vezették be a gender fogalmát, amely eredetileg egy szó nyelvtani nemének megkülönböztetésére szolgált. Így a gendermozgalom azt sugallja, hogy minden lehetséges szexuális magatartás egyenértékű, s ezért ezeket a társadalomnak minden kritika nélkül el kell fogadnia.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!