hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Pornó vagy nem pornó?
Nemzeti Színház, 2009

2009. 01. 31.
A Nemzeti Színház sajtófőnöke helyreigazítást kért, az Oktatási és Kulturális Minisztérium megvédte múlt heti cikkünk kapcsán Alföldi Róbert színigazgatót.

Mivé lett a Nemzeti? című cikkünkben az ország első színházának állapotáról, illetve a hazai színjátszásban végbemenő trendekről írtunk. A Nemzeti Színházzal kapcsolatban azt állítottuk, hogy több botrányszagú darabot is felvett a repertoárjába : a Pokoli disznótort, A jég című előadást, illetve az Alföldi Róbert által megrendezett János vitézt.
A színház honlapján található vendégkönyvből idéztünk kritikus bejegyzéseket, majd ezek, a színház által publikált fotók, továbbá különböző kritikák alapján megállapítottuk, hogy a nevezett művekben meztelenkedés, trágárság és olyan „újszerű” értelmezések fedezhetőek fel, melyek nem feltétlenül a Nemzeti Színházba valók.
Természetesen szerettük volna megszólaltatni Alföldi Róbertet is, ám ő annyit üzent: előbb látni szeretné a lapot, ahová nyilatkozna. Arra a felvetésre, hogy az interneten ez néhány kattintással megvalósítható, nem kaptunk érdemi választ. A hét elején ugyanakkor a színház sajtófőnöke levélben kérte szerkesztőségünket, hogy a cikk „egyoldalúsága” miatt – helyreigazításként – idézzünk azokból a vendégkönyvi bejegyzésekből is, melyek cáfolják írásunk állításait. A sajtófőnök – nyilván feladatunkat könnyítendő – egy előválogatott bejegyzéscsomagot is mellékelt. Ebből tallózunk:

Kacsoh–Bakonyi–Heltai: János vitéz, rendező: Alföldi Róbert

„Szerintem is óriási darab! Kritika ide, kritika oda… amúgy meg igaz: aki ismeri a rendező munkáit, az tudja, mire számítson…”

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!