hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kártya, dominó, tenyér, zacc

2008. 08. 27.
Több kiadó is foglalkozik okkult könyvek megjelentetésével. Ezek közül az egyik – a piacon újonnan megjelent vállalkozás – a következõ témákban adott ki mostanában könyveket: hogyan lehet sikert elérni az univerzum belsõ titkainak felfedezésével, csodálatos gyógyulások és gyógyítók, hogyan hasznosíthatjuk a bennünk lévõ energiát, hogyan valósulhatnak meg a kívánságaink, hogyan építhetünk ki állandó kapcsolatot a természetfeletti erõkkel. A magazinok közül a deklaráltan nõknek szólók telítettek az okkult tanokkal. A lapok állandóan foglalkoztatott szakértõje az asztrológus, grafológus, kineziológus, kártyavetõ. Kulturális ajánlóiban pedig asztrológiával, az okkultizmus más ágaival és kínai gyógymódokkal kapcsolatos könyvek szerepelnek leginkább. A cikkekben az asztrológia az egyik legkedveltebb téma, rendszeresen írnak arról, hogy a bolygók, csillagok hogyan befolyásolják a munkát, pénzszerzést, otthoni boldogságot, egészséget. Igen népszerûek a bébihoroszkópok, ahol a kíváncsi szülõk tudhatják meg, hogy ki is az, akit nevelnek. De nemcsak a horoszkópok szerepelnek minden elképzelhetõ formában és változatban, hanem például jósolni is megtanulhat, aki akar, szinte bármibõl (kártyákból, dominóból, tenyérbõl, kávézaccból stb). A „sztárok” is örömmel árulják el a velük készült interjúk során, ha valamilyen ideológia elkötelezett hívei, de azt is, ha csak a lábujjukat mártották bele valamelyik tan mocsarába, hiszen ez mindig érdeklõdésre tart számot. Úgy tûnik, senkit sem zavar az, hogy ugyanarról a „sztárról” egyik helyen azt olvashatjuk, hogy megtalálta a lelki békéjét, a másik helyen, ugyanabban az idõben pedig arról számolnak be, hogy drogproblémák miatt kórházba került. Egyes nõi lapokban átlagemberek is hõssé válhatnak azáltal, hogy elkötelezett követõi lesznek egy keleti tannak. Az okkult kalandokat általában minden kommentár nélkül jelentetik meg a lapok. Például az egyik wellnessmagazinban arról olvashatott a nagyérdemû közönség, hogy a reinkarnációs utazás során mely életeiben járt az illetõ hölgy, egy úr pedig a különbözõ korszakokban tett utazásainak tapasztalatairól számolhatott be. Gyakran elõkerülnek az õselemek vagy az õsanyagok is (föld, levegõ, víz, tûz). Többnyire arra biztatják az olvasót, hogy igyekezzen velük jóban lenni, tisztelni õket, például akkor, ha a természetben jár.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!