hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy nagyon hosszú év
Milyen volt 2007 a hazai politikában?

2007. 12. 26.
Ha arra a kérdésre keressük a választ, hogy milyen volt az előző év a hazai politikában, a válaszunk csak az lehet, hogy hosszú. 2007 valójában 2006 szeptemberében kezdődött, és ki tudja, meddig tart még. 2007 végén nem lezárt, befejezett évvel állunk tehát szemben, s e cikk megírásának pillanatában is könnyen megjósolható, hogy 2008-ban a konfliktusok nemhogy csillapodni nem fognak, de feltehetőleg tovább mélyülnek.

De miért? Hol van a problémák gyökere? Megelőlegezve a választ: ott, hogy
mindkét nagy táborban van egy „hivatalos” és egy háttérben szerveződő irányzat.
A hivatalos irány a koalíciónál a reform, a Fidesznél a kormány megbuktatása.
Csakhogy egyik tábor sem csupán a hivatalos politikát viszi, s éppen ez adja a
hazai politika mostani jellegzetességét. De lássuk a gyökereket.

A „hosszú” 2006 kezdete: a választások

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!