hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vissza a múltba
A hetvenes évek a sláger

2005. 12. 13.
Vissza a múltba – akár ez is lehetne korunk emberének jelszava. Ugyanis az élet minden területén a visszatekintésbe botlunk, akár tévét nézünk, rádiót hallgatunk, ruhát veszünk vagy éppen politikai pártgyűlésen veszünk részt. Akár piros, akár sárga a logó, a retro mindenhol jelen van!

A retro szó maga egy rövidítés, a retrospektív kifejezés rövidebb alakja, jelentése: visszatekintés, múltba fordulás. Tehát nem egy önálló stílusról van szó, hanem egy régebbi kor utánzását, tanulmányozását fejezi ki. Retro lehet tehát akár a húszas évek vagy az antik görög világ stílusa is. De napjainkban a retrót a századforduló utáni évtizedekre alkalmazzuk. A retro ruhák és kiegészítők egyfajta státusszimbólummal rendelkeznek, a viselőjét nem érdekli az ára. Természetesen vannak boltok, ahol eredeti, hetvenes években gyártott ruhákat vehetünk, ezek olcsóbbak is. 

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!