hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mi az ábra?
Karikaturisták az elmúlt tizenöt évről

Színtelen, szagtalan – gáz. Stílszerűen talán így lehetne összefoglalni a Hetek által megkérdezett karikaturisták véleményét a mai magyar közéletről. Ők azok, akik a "mindent tudó" elemzők éleslátásával, de a halandó számára is megragadható módon értelmezik és kommentálják a mindennapok történéseit. A profizálódó "teflonpolitikusok" világában, a magas botrányingerküszöb és az általános érdektelenség mellett azonban egyre nehezebb a dolguk.

Három másodperc – egy karikatúra üzenetének legfeljebb ennyi idő alatt kell "átmennie". Ha a tantusz később vagy egyáltalán nem esik le, a rajz rossz. A kívánt hatás eléréséhez a grafikusi tehetség és a humorérzék mellett témaérzékenységre is szükség van: meg kell érezni, "mi van a levegőben", mi az, ami "ütni fog". A rendszerváltás környékén felbukkant, ma középkorú karikaturista generáció képviselői úgy látják, tehetségekből továbbra sincs hiány, viszont a (politikai) közélet olyan mértékben silányul el, hogy a dolguk egyre nehezebb.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!