hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Zempléni-hegység turistaatlasza

2004. 07. 19.
A Cartographia legújabb kiadványa az Északi-középhegység legkeletibb tagját, a Tokajtól Eperjesig húzódó, páratlan természeti szépségű, jellegzetes vulkáni kúpok, sátoroshegyek és dombok uralta vidéket mutatja be. A táj jelentős történelmi múlttal, sokszín? kultúr- és ipartörténeti emlékekkel rendelkezik, elég csak a várromokra, kastélyokra, aranybányász emlékhelyekre, a hajdani hegyközi kisvasútra vagy a patinás hegyaljai szőlő és borkultúrára gondolni.

Az atlasz nagy átfedésű, digitálisan feldolgozott, domborzatábrázolásos térképszelvényeivel, részletes melléktérképeivel és ismertetőivel jó útitárs a zempléni turistautak és a tanösvények bejárásakor, a Rákóczi Emléktúra várai és Hollóháza megtekintésekor is. A kiadványban helyet kapott az UNESCO világörökség részét képező Tokaj-Hegyalja borvidék regényes történetének bemutatása is. (P.R.)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!