hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jönnek és szónokolnak
Kampányszövegek – a választás szabadsága

2004. 06. 06.
A kormánypárti politikusok a demokráciát, az ellenzékiek a kormány megbüntetését "ígérik" az európai parlamenti választások kapcsán. Az elmúlt napokban újra politikusok és pártaktivisták járják az országot. A Fidesz részéről Orbán Viktor és Schmitt Pál mellett Pokorni Zoltán és Kövér László is aktívan kampányol. Az MSZP-ben a párt teljes vezetése "beindult": Kovács László mellett Horn Gyula és Szili Katalin is az országot járja. A szabad demokraták Kuncze Gáborra és Demszky Gáborra "esküsznek", az MDF kampánya pedig úgy tűnik kizárólag Dávid Ibolya pártelnökre épül. 



Dávid Ibolya kampányol Fotó: MTI

"Jogot kaptunk arra, hogy beleszóljunk Európa sorsába" – mondta Medgyessy Péter miniszterelnök Salgótarjánban, aki szerint az EP- választás tétje az elmúlt két évben a szociális igazságtalanságok csökkentését lehetővé tevő politika megerősítése. "Kap-e támogatást az a politika, amely elkötelezetten a modernizáció mellett van, kap-e támogatást az a politika, amely a demokráciát akarja erősíteni, és kap-e támogatást az a politika, amely lehetővé tette, hogy az Európai Unió tagjai lehessünk?" – tette fel a költői kérdést Medgyessy Péter. 

A közgazdász-miniszterelnök kijelentette: a stabilitás és a biztonság alapja a modern gazdaság, és az elképzelhetetlen a jobb egészségügy, a jobb vidéki és falusi iskolák, a közigazgatás reformja, az infrastruktúra bővítése, vagy éppen autópályák nélkül. Az MSZP Európától a fejlesztést és a modernizációt, a haladást várja, és a párt programja ezt szolgálja. 

Az Európai Parlamentben 24 olyan emberre lesz szükség, akik az ország érdekeit szeretnék képviselni, akik készek összefogni a jó célokért, és nem a széthúzást viszik Európába. Olyanokra, akik a határon túl élő, mintegy hárommillió magyarért is készek tenni, és nem csupán eszközként használják őket – fejtette ki a miniszterelnök. 



Orbán Viktor. Csak egynek sikerülhet Fotó: MTI

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!