hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hősújország 70
Körkérdés az ősi és a modern Izraelről

2018. 05. 10.
A Hetek tíz évvel ezelőtt egy antológiakötettel jelentkezett Izrael 60. évfordulója alkalmából, Hősújország címmel. Most arra kértük szerzőinket, hogy osszák meg olvasóinkkal személyes benyomásaikat a 70 éves zsidó államról, annak történelmi és spirituális jelentőségéről.

Németh S. Judit, a Szent Pál Akadémia rektora

A modern Izrael megszületésének hetvenedik évfordulója ünnepi érzéseket és gondolatokat kelt minden Bibliát szerető és azt komolyan vevő hívő emberben – így én is elmondhatom, hogy nagy örömmel és további várakozásokkal tekintek e jeles évforduló elé. Nagy izgalommal tölt el mindannyiunkat az, hogy tanúi lehetünk Isten helyreállító munkájának, amelyet évezredekkel ezelőtt már megígért az ő prófétái, és megerősített az elküldött Messiás, az Ő Fia és a szent apostolok által.

Tinédzserként éltem meg a modern Izrael létrejötte utáni időszak talán legjelentősebb eseményének, a hatnapos háborúnak, Jeruzsálem teljes felszabadításának és egyesítésének időszakát, amit – főleg persze nyugati híradásokból – Magyarországon is figyelemmel kísértek. Izrael világra szóló győzelme euforikus örömöt szerzett még hitetlen honfitársainkban is. Ennek egyik oka az volt, hogy a zsidó állam a Szovjetunió szövetségeseivel szemben ért el győzelmet. De a szabad világ és a kommunista táborban élő szabadságszerető emberek akkori öröme talán ennél többnek, a győzelem minden előzetes esélylatolgatásra rácáfoló csodájának is szólt. Ma ez a győzelem számomra a messiási királyság, Izrael és a Messiás egymásra találásának és a nemzetek e feletti örvendezésének előképe.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!