hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A semmiből a 16 közé
Két év, ami talpra állította a válogatottat

2016. 06. 23.
A régi bölcsesség szerint a sikert nem kell magyarázni. A magyar válogatott azonban olyan hosszú idő – közel fél évszázad – elteltével ért el ismét kiemelkedő nemzetközi eredményt, hogy érdemes elemezni az elmúlt másfél év alatt lezajlott változásokat.

A játékoskeretek értéke alapján a 24 résztvevő között utolsó magyar válogatott bekerült Európa 16 legjobb csapata közé. Ráadásul veretlenül és csoportelsőként, a torna legélvezetesebb mérkőzésén gólgazdag döntetlent játszva a világsztárokkal felálló Portugália ellen.

Az ötven éve nem látott siker okát mind a Hetek által megkérdezett edző, mind a szakíró a Dárdai Pál által megkezdett és Bernd Storck által folytatott munkában, a német mentalitásban és a vezetők hitelességében látja.

Mink Olivér, UEFA Pro-licences edző – aki a ’90-es évek végén felkarolta az akkor ismeretlen Gera Zoltánt – három tényezőt jelölt meg a válogatott sikerének okaként:

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!