hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Miért áll a keresztény szavazók többsége Donald Trump mellett?
Mérlegen az éllovasok

2016. 03. 10.
A magyar tévénézők is láthatták az ATV jóvoltából az elnökjelölti fórumsorozat két utolsó rendezvényét, amelyeket a CBN televízió rendezett a republikánus aspiránsok számára. Mint az elmúlt héten beszámoltunk róla, Donald Trump és Ted Cruz egyaránt a veterán amerikai televíziós személyiség, Pat Robertson vendége volt (a fenti kép egy korábbi fórumon készült.) A rendezvényekről és a jelöltek fogadtatásáról Rob Allmant, a CBN hírigazgatóját kérdeztük, míg az evangéliumi keresztény szavazók preferenciáiról David Brody, a csatorna vezető riportere küldte el elemzését, amelyet a USA Today című napilap felkérésére készített.

Hogyan és miért szervezték az elnökjelölti programsorozatot?

– Az elnökjelölti fórumoknak régi hagyománya van a CBN-nél, de idén bekapcsolódott a Regent Egyetem is, ami a Liberty Egyetem mellett az ország legjelentősebb evangéliumi keresztény felsőoktatási intézménye. Így a forma is változott, a politikai vitafórum helyett a rendezvények az egyetem vezetőképző mesterképzése keretében zajlottak. Ennek megfelelően nem egyetlen vitaestet tartottunk, hanem minden republikánus jelöltet meghívtunk, hogy azonos feltételek mellett bemutatkozzanak. Az egy-egy órás időkeretből nagyjából 15 percet beszélhettek a jelöltek szabadon, további 20-30 percben a CBN és a Regent Egyetem alapítója, Pat Robertson kérdezte őket, míg a hátralévő időben a közönség kérdezhetett. Ez az egységes forma lehetőséget kínált a résztvevőknek arra, hogy egymáshoz képest is értékeljék az egyes aspiránsokat.

Mindenkit meghívtak a republikánus mezőnyből?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!