hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Semmi közünk a Jobbikhoz”
– állítja a radikális jobboldali Svéd Demokraták külügyi igazgatója

2014. 03. 27.
Elítélik a Jobbikot, amellyel minden alapvető kérdésben vitában állnak. Elfogadhatatlannak tartják a magyar szélsőjobboldal antiszemitizmusát és idegengyűlöletét. Elutasítanak minden antidemokratikus alapokon álló mozgalmat és szervezetet, védelmezik minden személy alapvető emberi méltóságát, valamint minden nép függetlenséghez és demokratikus fejlődéshez való jogát. A jelenlegi felmérések szerint a harmadik legnagyobb támogatottsággal rendelkező párt, a Svéd Demokraták parlamenti képviselője és külügyi igazgatója,  Kent Ekeroth lapunknak azt is elmondta, arra számítanak, hogy a következő választáson megkerülhetetlen koalíciós tényezővé válhatnak.

A francia Nemzeti Front hétvégi választási sikere befolyásolja az önök európai parlamenti választási kampányát?

– Nem valószínű. Természetesen örülünk annak, hogy ha az EU-szkeptikus pártok jól szerepelnek, mert ez legitimitást ad más pártoknak is, hiszen a svéd szavazók értesülnek arról, hogyan döntöttek a választók Franciaországban. Bár ez most helyhatósági választás volt, az eredmény mégis azt mutatja, hogy a közvélemény jelentős része ellenzi az unió jelenlegi formáját. Ez pedig erősíti ezt a mozgalmat egész Európában.

A magyar sajtóban önöket gyakran a Jobbikhoz hasonlítják, mint ugyanolyan szélsőséges pártot. Jogosak ön szerint ezek a párhuzamok?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!