hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fekete János - A bankvilág Puskása
Tanítványai élesben tanulhatták a szakmát

2009. 11. 07.
Dr. Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatója hosszú ideig együtt dolgozott Fekete Jánossal, az utóbbi évtizedek legismertebb magyar bankárával.

Fekete János lapunknak egy korábban adott interjúban az egyik olyan tanítványának nevezte önt, akire idős korában is büszke. Mikor  találkoztak  először?

- Megtisztelő számomra a tanítvány szó. Egészen sajátos és közeli volt a kapcsolatom Fekete Jánossal. Édesapám 1968-ban a Magyar Nemzeti Bank megbízásából Londonban dolgozott, majd a hetvenes években New Yorkban. Mindkét városban ő alapította az MNB képviseletét, valamint Londonban egy magyar bankot is.

Az ő közvetlen főnöke volt Fekete János. Így már nagyon régi az ismeretségünk, szinte hatéves korom óta a közelében lehettem. Nagyon jó kapcsolatot ápolt édesapámmal, mindig ellátogatott hozzánk, ha Londonban vagy New Yorkban járt. Életem első mozielőadása is hozzá kötődik, amikor gyermekként elvitt egy James Bond-filmre. Rajongott a Bond-mozikért, ez volt az egyik gyengéje.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!