hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Edzők sora áll ki Gera mellett
Kudarc után műbalhé

2009. 10. 22.
Cserbenhagyás, szerződésszegés: ezekkel a vádakkal illették a magyar futball ve­zetői a válogatott csapatkapitányát a sikertelenül zárt világbajnoki se­lej­te­ző­­sorozat után. A szakemberek - és a közvélemény többsége - szerint azonban Gera Zoltán esetében egyik sem áll fenn. A vita alaposan felkavarta a közvéleményt: több napon keresz­tül a Gera-témájú cikkek uralták az internetes toplistákat.

A magyar labdarúgó-válogatott sorrendben a hatodik világbajnoki részvételt is elbukta, úgy, hogy közben ugyanennyi Európa-bajnokságra sem sikerült kiharcolni a részvételt. Az MLSZ elnöke egy nappal a selejtezősorozat utolsó mérkőzése után előrelépésnek nevezte az eredményt.

Kisteleki István mindennel nagyon meg volt elégedve, kritikája csupán egy játékossal szemben volt: „Nincs bocsánat Gera bűnére ... cserbenhagyta a csapatot." A szövetségi kapitány szintén leszögezte, hogy „Gera számára nincs visszaút". Az elmúlt évek legeredményesebb magyar futballistáját több mint egy éven át változatos módszerekkel igyekeztek megalázni, míg végül egy mondvacsinált okkal a válogatott keretből is kitették.

A válogatott csapatkapitányával Erwin Koeman Koppenhágában közölte: a csapatkapitányt nem nevezte kerettagként a világbajnoki selejtezőre, cserejátékosként sem. Indokként azt hozta fel, hogy Gera a mérkőzés előtti napon öt percet késett egy megbeszélésről. A válogatott labdarúgó a cserepadra sem ülhetett le.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!