hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az MLSZ-diadalív árnyékában
Interjú Varga Zoltán olimpiai bajnok labdarúgóval

2009. 10. 22.
A magyar labdarúgó-válogatott 55 évvel az 1954-es felnőtt világbajnokságon szerzett ezüst­­érme után tudott újra dobogóra állni egy rangos tornán, igaz, ezúttal csak a húszévesek korosztályában. Hogyan értékeli ezt a sikert?

- Nézze, elég nehéz megszólalni Magyarországon ilyenkor, mert óriási eufóriát kreálnak egy kétségtelenül pozitív szereplésből. Anno hasonló hely­zetben voltam tavasszal, amikor a magyar válogatott megnyert néhány könnyebb tétmérkőzést, és a sajtó már a világbajnokságon látta a csapatot. Most is azt mondom, amit akkor: kezeljük helyén az eredményt! Az igazság egyébként az, hogy amikor szakmailag jobban szemügyre vettem a fiatalok játékát, akkor azt láttam, hogy nincs csapatjáték.

Mit ért ez alatt pontosan?

- Azt, hogy egy-két egyéni teljesítményre épül a gárda, nincs a szó valódi értelmében vett játékrendszerük. Kétségtelen, tehetséges csapatról van szó, de túlságosan is Németh Krisztiánra és leginkább Koman Vladimir passzaira épült a taktika. Van egy viszonylag stabil védelmük még, de ennyi.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!