hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Álomakadémia: Kilenc növendék az U20-as sikercsapatban

2009. 10. 22.
Agárdon festői környezetben készül a magyar futball feltámasztására több tucat ifi és edző. A nyolc éve tartó munka első eredményeit az U20-as vb-n egy ország láthatta: a bronz­csa­patból kilenc kulcs­­játékos az MTK Sándor Károly Labdarúgó Akadémiájáról került ki. Az akadémia vezetői évente 100 millió forintnál is többet fektetnek a fiatalok nevelésébe, ez pedig csak akkor térül meg, ha közülük minél többen jelentős karriert futnak be.

„Ennél jobb körülmények között nem nagyon lehet készülni" - magyarázta a tizenhat eszten­dős Hajdú Ádám, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia hallgatója, aki éppen végzett az edzéssel. Csapattársa, Vass Patrik szintén remekül érzi magát a bentlakásos fociakadémián, mivel - ahogy fogalmazott - „barátaimmal vagyok, és azt csinálom, amit szeretek, vagyis focizok".

Tamási Zsolttól, az akadémia szakmai igazgatójától megtudjuk, hogy mindketten korosztályuk legnagyobb tehetségei között vannak. Vass Patrik, aki irányító-középpályás (kedvence Francesco Totti) már a Liverpoolnál is járt próbajátékon, ahol igencsak elnyerte a szakemberek tetszését, és csupán fiatal kora miatt nem igazolt át Anglia legsikeresebb klubjába.

„Tulajdonképpen pótapukák vagyunk, hiszen hétfő délelőttől szombat délutánig együtt élünk a gyerekekkel" - állította Tamási Zsolt, majd hozzátette: egy ifiedzőnek teljesen másrétű a munkája, mint egy felnőttedzőnek, akinek igazából csak egy dolog számít, hogy a hétvégi mérkőzés sikeres legyen, és az egész heti munkáját ennek rendeli alá. „Mi a gyerekeket képezzük, és a mérkőzés csak eszköz ehhez. Mivel a hét nagy részében mi is itt lakunk, nemcsak a pályán találkozunk a fiatalokkal, hanem a mindennapjaikban, szabadidejükben is, így nemcsak a labdarúgással kapcsolatos problémáikat kell lereagálnunk, hanem egyéb problémáikat, örömeiket is" - mesélte Tamási Zsolt, aki öt éve dolgozik Agárdon, korábban a Győr felnőtt csapatát is vezette.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!