hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ütött az EU-óra

2004. 05. 09.
EU-sétány, EU-óra, EU-koncert, EU-parti, EU-menü, EU-koktél, EU-zászlók, EU-tojás, eufória. Van, aki mulatott, van, aki temetett. Az egyik a nagyobb szabadság elérése miatt mulatott, a másik a nagyobb szabadság elvesztése miatt temetett a háromnaposra szabott ünnep alatt. 

Április harmincadikán a Hősök terén felállított Időkerék (homokóra) előtti gongon éjfél előtt az EU-nagykövet, Jürgen Köppen ütése koppant. Ezután Medgyessy Péter gongatta meg az éjfelet: "Magyarország visszatért Európához"– mondta. Megtudtuk újra, ez még itt nem a Kánaán, de itt a nagy lehetőség. "Higgyünk magunkban" – biztatott a miniszterelnök, méltatva a magyar kreativitást. Tűzijáték, magyar Himnusz, EU-himnusz, EU-zászlók. A mesterségesen fokozott jókedv ellenére a tömeg egy órán belül szétoszlott, a hátramaradt temérdek szemét között megjelentek az EU-csatlakozás első nyertesei: az üveggyűjtő hajléktalanok.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!