hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szevasz, tavasz
Ujjé, a Ligetben

2002. 05. 05.
Aki elfelejtette volna a békebeli majálisok hangulatát, a baloldal városligeti "egésznaposán" csőstől pótolhatott. Szotyola, tökmag, mászófal, bungee jumping, Medgyessy Péter, Kovács László, sült kolbász, sült hal, légvárak, Selmeczi Tibor, Ajala és Brindizi, pattogatott kukorica, vattacukor, Lendvai Ildikó, Csehák Judit, Gy. Németh Erzsébet, sör, kóla, törökméz, Mandúr László, Kiss Péter, arcfestés, Toi Toi wc, eltűnt gyerekek, lufi, Farkasházy Tivadar, Lajcsi dáridója, Bergendiék, TGM, tömeg, meleg és még sokan mások…



Medgyessy Péter a városligeti tömeget köszönti. Várja a stafétabotot Fotó: Vörös Szilárd

A Kossuthtér-szakértők az egy négyzetméterre jutó állampolgárok csúcsát beállító rendezvény e teljesítménye láttán minden bizonynyal százmilliós nagyságrend? tömegekről zengtek volna, ám sem a zenetévés Philipet, a Fidesz-utánpót-lás legújabb nagyotmondóját, sem egyéb harsány jobbosokat nem látni. Itt van viszont egész Budapest, de a fele legalább. Leszámítva persze a hajógyári szigeten összegyűlt SZDSZ-eseket és MIÉP-eseket. 

A fesztivál emblémája Noé galambja olajággal a csőrében, melyhez a felirat: A tavasz mindannyiunké. Tehát a tavasz is. Medgyessy Péter, nemsokára miniszterelnök 38 órás munkahetet ígér, és a középkorúak munkához jutását. Miután garanciát vállalt a száznapos program végrehajtására, megkéri a szemmel láthatóan kegyetlenül nehezen távozó Orbánékat, hogy lehetőség szerint ne herdálják tovább a nemzeti vagyont, utalva itt a legfrissebb klientúra-földosztás epizódra. Ünnepeljük a tavaszt, az embert, aki minden jó forrása – mondja Medgyessy, és kezet nyújt minden magyar honfitársának egy "békés, nyugodt, boldog Magyarország kialakításához". Kovács László pártelnök a talán még el sem hangzott vádra reflektálva jegyzi meg: majálisuk céljai között nem szerepelt a megfélemlítés. Sokan vagyunk és elegen – ékeskedik Orbán tollának negatívjával, és leendő miniszterelnöke programjától a létszám duzzadását várja. 



Medgyessy és Kovács szakszervezeti vezetőkkel. Ütött az óra Fotó: Vörös Sz.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!