hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fekete kaviár

"(…)Vologya régen pilóta volt, most felügyelő. Ő vezet körbe minket a »terepen«, a szolgálati motorcsónakon. Ahogy haladunk lefelé a Volgán, jobbra egy szigeten pazar lakónegyed szögesdróttal, biztonsági őrökkel. »Ezt csak úgy hívjuk, koldussziget, itt laknak a kaviárkirályok – mondja Vologya, majd a munkájáról mesél. – Még soha nem sikerült a tett helyszínén elkapni az orvvadászokat: sokkal gyorsabb a csónakjuk, mint a mienk, meg aztán őrséget is állítanak. Látja, ott a folyó közepén van egy őrtorony. Na, ott mindig van egy emberük, és éjjel, ahogy meglátnak bennünket közeledni, mindjárt bekapcsolják a hajódudát – az meg aztán akkorát szól, hogy az egész Volgán hallani. De hát megtiltani, ugye, nem lehet. Jó dolog az ártatlanság vélelme, de azért én lepuffantanám.«(…)"

Riportunk: Fekete kaviár

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!