hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tanácsadó a dutyiban

1998. 12. 05.
Előzetes letartóztatásban van D. Gábor, egy politikához közelálló vállalkozó. Az üzletembert politikai körökben a Miniszterelnöki Hivatal orosz államadósság rendezésével kapcsolatos szaktanácsadójaként ismerik. A Gyorskocsi utcában fogva tartott férfit a Hetek értesülései szerint a nyomozók zsarolással, csalással és sikkasztással gyanúsítják.

A szaktanácsadót öccsével, D. Tamással és három másik társával együtt fogták el november 25-én. Azóta a bíróság 30 nappal meghoszszabbította D. Gábor előzetes letartóztatását. Rendőrségi forrásokból úgy tudjuk, hogy egy V. István nevű vállalkozó jelentős összeggel tartozott D-nek, aki a fizetést úgy kívánta megsürgetni, hogy ukrán származású őrző-védőkkel tartatta fogva egy lakásban az adóst. Mindez a zsarolás és az emberrablás minősített esetét jelenti. Mintegy 50 millió forintról volt szó. Emellett - tudomásunk szerint - sikkasztással és csalással is vádolják D-t.
A Hetek megbízható forrásokból úgy értesült, hogy D. Gábor parlamenti belépővel rendelkezik mint tanácsadó. Politikai körökben úgy tartják számon, mint a miniszterelnöki hivatal orosz államadóssággal kapcsolatos szaktanácsadóját. Borókai Gábor kormányszóvivő lapunknak lapzártánkkor elmondta: személy szerint nem ismer D. Gábor nevű tanácsadót, de cáfolni sem tudja információinkat. Amenynyiben valóban a Miniszterelnöki Hivatal munkatársa lett volna az üzletember - s amennyiben a rendőrség értesítette a hivatalt -, akkor biztosan megszüntették a munkaviszonyát. Ettől függetlenül utánanéz, hogy állt-e egy D. Gábor nevű személy szerződéses viszonyban a Hivatallal - tette hozzá a szóvivő.
A BRFK sajtóosztályán azt a tájékoztatást kaptuk, hogy D. Gábor előzetes letartóztatásban van a Gyorskocsi utcában. Egy magát megnevezni nem kívánó rendőrségi vezető elmondta, hogy másfél hét múlva kívánták volna nyilvánosságra hozni az egyébként nagyon szövevényesnek tűnő ügyet.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!