hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A szellem hatalma és a hatalom szelleme

1998. 09. 26.
A közvélemény korlátlan befolyásolhatóságának a rögszeméje a múlt század végén a jobboldali körökben alakult ki, mivel nem akarták mással magyarázni, hogy propagandájuk nem versenyképes a demokratikus pártok propaganda-hatásával. A polgári lapok nagyobb példányszámával magyarázták, hogy a demokrácia eszméi erősebben hatnak az újságolvasókra, mint az úrtisztelet, a prüdéria és a nagyhatalmi fölény eszméi. Pedig már akkor is fordított volt az oki összefüggés. Nem a tőkefölény biztosította nagy példányszám volt az olvasói érdeklődés kiváltója, hanem az olvasói érdeklődés hozta magával a nagy példányszámot. (Szabó Miklós publicisztikája: A szellem hatalma és a hatalom szelleme)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!