hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Csak az ember olvas
Miért van szükség könyvekre, ha zsebünkben az internet?

2019. 06. 13.
Milyen hatással van az agyunkra, hogy könyvtárba járás helyett elég a telefonunkig nyúlnunk? A felgyorsult világban, ahol a papír alapú napilapok és a lexikonok helyét átvették az internetes hírportálok és a keresőeszközök, joggal tehetjük fel a kérdést: tényleg olyan rettenetes dolog az olvasás? És ha igen, miért nem?

 

„Egy szoba könyvek nélkül olyan, mint a test lélek nélkül” – mondta Cicero, még az időszámítás előtt az első században. Valószínűleg nem mint berendezési tárgyakra gondolt rájuk, de ez már egészen régen volt, még a számítógépek és okoseszközök előtt. Mondanák ma sokan: nincs szüksége egy szobának könyvekre, kedves Cicero, hiszen van benne egy laptop és wifi, ezek betömik a „rést”.

Jön a nyári szünet, és diákok ezrei kapják meg a kötelező olvasmányok listáját. S mivel az a neve: „kötelező”, azzal a lendülettel, ahogy átveszik, nyomják a táska legmélyebb sarkába, amit aztán egész nyáron meg sem emelnek. Az is lehet, hogy ez a „nyomás” is virtuális, mert a tanárok e-mailen, messengercsoportban küldik el a címeket, helló 2019!

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!