hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egye egészségesre magát!
Joghurtot mindenkinek!

2019. 01. 10.
Mindenki hallott már a joghurt egészségre gyakorolt pozitív hatásáról. Azt is biztosan sokan tudják, hogy olyan tejtermék, amely baktériumerjesztéssel készül.

Némely készítmény olyan baktériumokat tartalmaz, amelyek természetes módon előfordulnak az emberi emésztőrendszerben. Ezek a lactobacillus acidophilus és a bifidobaktériumok, melyek az immunrendszert is erős védekezésre késztetik. Pedig sokan csak desszertként fogyasztják, s nem is tudják, milyen sokrétű élelmiszerről van szó.

A joghurtban található magas káliumtartalom hatékonyan csökkenti a nátrium újrafelszívódását a szervezetben, és segít eltávolítani a felesleges nátriumot. Ennek túlzott jelenléte ugyanis a magas vérnyomás egyik legfontosabb oka, s gyakran veseelégtelenséghez is vezethet, ha nem figyelünk oda. Ezenkívül a kálium stimulálja az idegrendszeri sejtműködést, amely kulcsfontosságú a vérnyomás csökkentésében, és a szív egészségének javításában. Napi legalább három adag joghurt fogyasztása csökkentheti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát.

A fentebb már említett két baktérium (melyek probiotikumok) csökkentik a szervezetben lévő alacsony sűrűségű lipoproteinek (LDL ) mennyiségét, ami azért fontos, mert az LDL magas szintje összefügg a koszorúér-betegségek kialakulásával.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!