Némely készítmény olyan baktériumokat tartalmaz, amelyek természetes módon előfordulnak az emberi emésztőrendszerben. Ezek a lactobacillus acidophilus és a bifidobaktériumok, melyek az immunrendszert is erős védekezésre késztetik. Pedig sokan csak desszertként fogyasztják, s nem is tudják, milyen sokrétű élelmiszerről van szó.
A joghurtban található magas káliumtartalom hatékonyan csökkenti a nátrium újrafelszívódását a szervezetben, és segít eltávolítani a felesleges nátriumot. Ennek túlzott jelenléte ugyanis a magas vérnyomás egyik legfontosabb oka, s gyakran veseelégtelenséghez is vezethet, ha nem figyelünk oda. Ezenkívül a kálium stimulálja az idegrendszeri sejtműködést, amely kulcsfontosságú a vérnyomás csökkentésében, és a szív egészségének javításában. Napi legalább három adag joghurt fogyasztása csökkentheti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát.
A fentebb már említett két baktérium (melyek probiotikumok) csökkentik a szervezetben lévő alacsony sűrűségű lipoproteinek (LDL ) mennyiségét, ami azért fontos, mert az LDL magas szintje összefügg a koszorúér-betegségek kialakulásával.
Pünkösd után: a karizmák titkai
Hogyan alakult a Szentlélek ajándékainak megítélése az elmúlt 2 ezer évben »
Átmenvén a siralom völgyén
Trianon túlélése és ami ebből következik »
Sávuot: a törvényadás ünnepének eredete
Az Ószövetség egyik legjelentősebb nemzeti és vallási ünnepe volt – de az Újszövetség egyik meghatározó eseménye is ezen az ünnepen történt »