hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Korszerű bébipapik
Finomat a babának!

2018. 11. 04.
Az anyatejes táplálásnak kétségkívül nincs versenytársa, mégis vannak, akik különféle okokból kénytelenek bébitápszert használni. A korszerű tápszerek azonban számukra is biztonságos és hathatós megoldást kínálnak.

Az anyatej bővelkedik azokban a fontos tápanyagokban, amelyekre a babáknak szükségük van, mindemellett pedig könnyen emészthető is. Erősíti az immunrendszert és csökkenti annak esélyét, hogy a gyermeknek később krónikus betegsége alakuljon ki. Ám a szakemberek szerint azon kismamák számára is van megoldás, akik valamilyen okból nem tudnak szoptatni.

Természetesen a tápszerek nem veszik fel a versenyt az anyatej fenti pozitív hatásaival, a megfelelő tápanyagokat mégis biztosítani tudják a növekvő baba számára. A gyermek életkorának megfelelő arányban tartalmazzák a szükséges fehérjéket, szénhidrátokat. Kalóriatartalmuk közel fele zsírokból származik, ami az agysejtek fejlődése szempontjából elengedhetetlen. Ezenkívül a tápszereket gyakran dúsítják vitaminokkal és ásványi anyagokkal, például C-, D- és K-vitaminnal, kalciummal, vassal.

A bébitápszerek kaphatók likvid, fogyasztásra kész vagy por formában is. A választást persze elsősorban az fogja hosszú távon meghatározni, hogy a baba melyiket szereti. A másik gyakori szempont az lehet, hogy szükség van-e hipoallergén tápszerre. Erre főleg ott kell jobban odafigyelni, ahol a család kórtörténetében többféle allergia is előfordult már. Fontos tudni, hogy az egyik leggyakoribb allergén a tehéntejben található, de a szója alapú tápszerek is okozhatnak ilyen jellegű problémákat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!