hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fájdalmas igazságok
Ne szenvedjen, ha van megoldás!

2018. 11. 08.
Manapság emberek milliói szednek korszerű fájdalomcsillapítókat. Mint mindenben, ebben is vannak végletek: van, aki egyáltalán nem vesz be semmit, akárhogyan is fáj valamije, mások viszont a legkisebb fájdalomra is bekapnak valamilyen tablettát.

A vény nélkül kapható különféle fájdalomcsillapítók a leggyakrabban használt gyógyszerfajtának számítanak hazánkban és világszerte egyaránt. Az egyfajta jelzőtünetként jelentkező fájdalom lehet erős, tompa, akut, hosszantartó; érinthet egy testrészt, de akár az egész szervezetet is.

A fájdalomcsillapítók hatékonyak az akut, rövid ideig tartó fájdalmak, például fejfájás, ízületi gyulladások, fül-, hátfájás vagy a műtétet követően jelentkező fájdalmak csillapítására. Sőt az influenza, az arcüreggyulladás, a torokfájás egyes tüneteit is mérsékelik.

Természetesen a kezelés megválasztásához a pontos diagnózis kulcskérdés: a gyógyszert a fájdalom szintjének, az egyéni rizikótényezőknek megfelelően kell kiválasztani, és azt is érdemes elolvasni, hogy a készítmény kölcsönhatásba léphet-e az esetlegesen szedett egyéb gyógyszerekkel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!