hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Választékos hozzátáplálás
Tejpépet a babáknak?

2018. 10. 18.
A tejpépeket elsődlegesen azért talál-ták ki, hogy fedezzék a babák energia- igényét, ellássák a szükséges vitaminokkal a szervezetüket, így pedig az immunrendszerüket is erősítsék, amire szükség van hároméves korig.

Azokban a családokban, ahol a csecsemőt anyatejjel táplálják, nem szükséges tejpéppel kiegészíteni a babák étkezését, ugyanis az anyatej tartalmazza mindazt a tápanyagot, amire szükségük van. Azonban féléves kor után igénylik az összetételükben és jellegükben is új táplálékok megismerését, amelyek aztán a fejlődésükhöz szükséges energiát, szénhidrátot, fehérjét, zsírt, vitaminokat és ásványi anyagokat biztosítják. Előbb-utóbb a baba is elkezd érdeklődni új típusú ételek iránt, ami jelzi, hogy eljött az ideje a hozzátáplálásnak.

A különböző (pl. csokoládés, vaníliás, gyümölcsös) ízekben fellelhető tejpépek ideális forrást jelenthetnek a lassan felszívódó szénhidrátokból. Ennek köszönhetően változatossá és energiadússá válhat az étkezés, ami egyúttal kiváló belépőt jelenthet az új ízek felfedezésének világába.

Öthónapos kortól 1-2 evőkanál gabonapéppel bővíthető a babák reggelije, és amennyiben a pici fejlettsége, állapota is engedi, ez az adag hat hónaposan napi 3 evőkanálra bővíthető. A boltban fellelhető tejpépek a csomagolásukon megjelölt kortól bizalommal adhatók a babáknak – kivéve, ha valamilyen egészségügyi probléma ezt meggátolja –, még akkor is, ha az összetevők között olyan alapanyagok szerepelnek, mint a méz vagy a tej, amelyeket bizonyos kor elérése előtt nem javasolnak a szakemberek a kicsik étrendjébe építeni. A szigorú gyártástechnológiák alkalmazásának köszönhetően az alapanyagok az elkészítésük során olyan átalakításon esnek át, aminek eredményeképpen a babák is fogyaszthatják azokat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!