hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egész évben joghurt!
Tejterméket változatosan

2018. 10. 11.
Ha egészséges joghurtot szeretnénk fogyasztani, legegyszerűbb, ha natúr joghurtot veszünk és azt saját magunk ízesítjük gyümölccsel és/vagy mézzel. Tejföl helyett pedig sokféle ételben használhatunk görög joghurtot.

Miközben a legtöbben egyetértenek azzal az állítással, hogy a tejtermékek a kiegyensúlyozott, vegyes étrend fontos részét képezik, és a bennük található értékes tápanyagok hozzájárulnak a szervezet megfelelő működéséhez, a felmérések szerint évről-évre egyre kevesebbet fogyasztunk ezekből az élelmiszerekből. A legújabb hazai táplálkozási ajánlások szerint naponta legalább fél liter tejet vagy ennek megfelelő mennyiségű kalciumtartalmú tejterméket, például joghurtot vagy sajtot kellene fogyasztanunk.

A joghurt kiemelten egészséges, ráadásul igen változatosan használható fel. Ma már kaphatóak olyan készülékek, amelyek segítségével játszi könnyedséggel elkészíthetjük a saját házi joghurtunkat, de akár ilyen háztartási gépek nélkül is előállíthatjuk. Az otthoni „joghurtgyártásnak” nagy előnye, hogy magunk kontrollálhatjuk, mi kerüljön bele: miénk a döntés az édesítésnél vagy az egyéb ízek kidolgozásánál. Tehetünk bele természetes édesítőket, és keverhetünk bele friss gyümölcsöket, vagy házi készítésű gyümölcsszószt, lekvárt.

A joghurt kitűnő kalcium-, fehérje- és B2-vitamin-forrás, de emellett egyéb vitaminokat és ásványi sókat is tartalmaz. Mindezt alacsony kalóriatartalom mellett (ha a cukormentes vagy cukor nélkül édesített készítményeket vesszük alapul).

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!