hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Apa is csak egy van
Beszélgetés Léder László pszichológussal

2018. 01. 11.
Az apaság születése, Elég jó apává válni, Túlóra-család-gyerek, Apaként válás után. Csak néhány cím az Apa Akadémia programjából, amely előadásokkal, tréningekkel és egyéni tanácsadással igyekszik segíteni, hogy az apák „elég jó apaként” vehessenek részt a családi életben.

„Adjunk bele több apait!” Nagyon találó a mottójuk. Nehéz lenne jobban összefoglalni az Akadémia fő célkitűzését – az apákat visszacsempészni a családba. Honnan az indíttatás?

– Pszichológusként számomra elég korán világossá vált, hogy amikor családokkal, gyerekekkel kell foglalkozni, akkor az azt jelenti, hogy az édesanyával és a gyerekekkel találkozom. Nagyon izgalmas kérdés volt, hogy hol maradnak az édesapák? Aztán amikor én is szülővé váltam, megpróbáltam tájékozódni édesapaként. Bizony hidegzuhanyként ért, amit találtam. A szakirodalom tulajdonképpen nem vesz tudomást az apákról. Ezért is alapítottuk meg tavaly februárban szakértő kollégáimmal az Apa Akadémiát, egy olyan fórumot, ahol az apaságról, anyaságról hiteles információk, valós tapasztalatok, kutatások alapján próbálunk beszélgetni.

 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!