hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Téli árverések
Az aukciók különös világa

2018. 01. 11.
Az aukciós házak már évszázadok óta közvetítik a műkincseket, művészeti alkotá­so­kat a gyűjtők és befektetők felé. Jelenleg is javában zajlik a téli árverések időszaka.

 

Az érdeklődők a kalapács alá kerülő tárgyakat előzetesen megtekinthetik az adott galéria kapcsolódó kiállításán, ahol a katalógust is megvásárolhatják. Az általában tavasszal, ősszel és télen tartott aukciókhoz ugyanis fotókat és művészettörténeti elemzéseket tartalmazó, szakemberek által írt, igényes katalógusok készülnek, amelyek tartalmazzák a kikiáltási árat és a becsült értéktartományt is.

Az árverések egyedi hangulata sokak számára vonzó, a licitharc pedig izgalmas jeleneteket produkálhat. Az aukciónál fontos a levezető személye, szaktudása: fontos, hogy ő maga is ismerje és értse, amit csinál, és amit elad. A hozzáértők szerint a jó levezetőnek igazi „aurája” van, szuggesztív személyisége képes megragadni a közönség figyelmét. Ezenkívül folyamatosan ébren kell tartania az érdeklődést, nem hagyhatja, hogy leüljön a hangulat. A jó árverező szerencsés esetben ismeri a fontosabb licitálókat, észreveszi a legkisebb reakcióikat is, és meglátja azt is, hogy készen állnak-e a vételre.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!