hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Máriatövissel a máj védelméért
Méregtelenítés házilag

2018. 01. 11.
A méregtelenítés csodaszere vagy csak egy igen hasznos gyógynövény?

 

A máriatövis mint gyógynövény az elmúlt tíz évben a méregtelenítés népszerűsödésével robbant be, jobban mondva „szúrt bele” a köztudatba. Egészen pontosan a máriatövis magjáról, mint a hatóanyag fő hordozójáról van szó. Az apró, barna magok a bogáncstermésből alakulnak ki. Van, aki elrágja, van, aki teát főz belőle, de létezik kapszulás változata is. Az íztelen magok rendszeres fogyasztása bizony komoly elszántságot követel. De nézzük meg, miért is jó ez nekünk?

A máriatövis hatóanyagai már régről ismertek, tehát egyáltalán nem új keletű a használata. Az alkoholizmus áldozatává esett máj terápiájában alkalmazott nagyon áldásos gyógyszerek alkotóeleméről van szó. De megemlíthetjük a galócamérgezettek esetét is, ahol ilyen gyógyszerekkel gyakorlatilag újjáélesztik a májat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!