hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Enni vagy nem enni?
A joghurtból sosem elég!

2018. 01. 09.
Az egészségtudatos életmód manapság egyre népszerűbb. Sokan az áhított testsúly elérése érdekében bármire képesek, így nem csoda, hogy nap mint nap újabbnál újabb diétákról olvashatunk az újságokban vagy az interneten. Az ilyen trendi étkezési szokások közé tartozik a joghurtdiéta.

Az alapfeltevés szerint, ha a szervezetbe kevesebb kalóriát viszünk be, mint amire szüksége van, elindul a kalóriafelhasználás, azaz a fogyás. Mivel a joghurt alacsony kalóriatartalmú tejtermék, érthető, hogy ennek a diétának alapvető részét képezi. De mit kell tudnunk a joghurtról?

A joghurtkészítés során az (általában) 5 százalék zsírtartalmú tejet baktériumtenyészettel, úgynevezett joghurtkultúrával oltják be, majd 42-46 Celsius fokos hőmérsékleten tárolják 6-8 órán át. Ez az eljárás biztosítja, hogy a káros baktériumok ne tudjanak elszaporodni, csak az

az élő joghurtkultúra, amely a bél­flóránkra jótékony hatást gyakorol, továbbá elősegíti az emésztés és az immunrendszer helyes működését.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!