hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Digitális fogyasztóvédelem
Online rendelési kisokos

2018. 01. 09.
Magyarországon és az EU-ban egyaránt évről évre rohamosan nő az online kiskereskedelmi forgalom, ebből fakadóan a fogyasztók védelmére vonatkozó szabályozásokra és a jogaikat védő kezdeményezésekre egyre égetőbb szükség van.

A közelmúltban szavazta meg az Európai Parlament fogyasztóvédelemért felelős testülete azt a javaslatot, mely a digitális tartalmakat és szolgáltatásokat igénybe vevő vásárlók számára kíván magasabb szintű védelmet biztosítani. A tervezet szintjén lévő kezdeményezés kiterjedne az összes igénybe vehető digitális szolgáltatásra – az online, letöltéssel hozzáférhetőktől (például film, zene), a fizikai adathordozókon elérhetőkig (például CD, DVD).

A tervezett szabályozás olyan esetekre kíván jogi segítséget nyújtani, amikor az értékesítő hibásan adja át vagy biztosítja a megvásárolt terméket. Ilyen lehet például az, ha a felhasználó megvásárol egy filmletöltést, azonban a szolgáltatás igénybevételekor szembesül vele, hogy hibás a rendelkezésre bocsátott film (például akadozik a kép lejátszáskor).

Mivel az ünnepek közeledtével jelentősen megnövekszik az internetes értékesítések száma, érdemes megszívlelni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NMF) Kommu­nikációs Főosztálya által kibocsátott internetes vásárlási tippeket, melyeket három hazai fogyasztóvédelmi szerv tapasztalatai alapján határoztak meg.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!