hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Édes élet – joghurttal

2017. 11. 06.
A joghurt rendkívül sokoldalú finomság: egészséges és igen változatos formában felhasználható élelmiszer. Nemcsak önmagában alkalmas egy kis nassolásra, de még sütemények készítéséhez is felhasználható.

Sűrűbb változata, a görög joghurt például sok recept tanúsága szerint felhasználható tejföl, író vagy esetleg tejszín helyettesítésére is. Természetesen ilyenkor a zsírdús, teljes változatokban kell gondolkodnunk, a zsírszegény joghurt ugyanis nem eredményez olyan finom süteményt, amilyent szeretnénk, mert gyakran tartalmaz olyan adalékanyagokat (térfogatnövelő szereket, stabilizátorokat), amelyek megváltoztathatják a sütemény ízét és textúráját, és nem lesz olyan gazdag az ízhatás sem. A hagyományos változatokat például gyakran zselatinnal sűrítik, illetve magasabb a víztartalmuk. Ez a plusz folyadék befolyásolhatja a sütemény textúráját, vagyis keményebb vagy egyenetlen süteményt eredményezhet.

Előfordulhat, hogy hígabb állaguk miatt a sütési időt is meg kell hosszabbítani.

A görög joghurt sűrűbb, mint a hagyományos változat, magasabb a fehérjetartalma, és kevesebb vizet tartalmaz. Savanykás ízhatása révén remek ellenpontot adhat a sütemények édességének. Krémes állaga a sütemény állagán is javít, porhanyósabb tésztát eredményez.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!