hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mit egyen a gyerek?

2017. 10. 27.
Ha a gyermek már barátkozik az üveges bébipapikkal, de még nincs foga a csirke nuggetshez, akkor is találhatunk egyszerű és tápláló ételeket a számára.

A szakértők szerint az első hat hónapban anyatejes táplálás javasolt, hiszen ez tartalmaz minden fontos tápanyagot, amire a babának szüksége van (vagy anyatej hiányában megfelelő tápszerrel kell gondoskodni az alapvető tápanyagok beviteléről). Féléves kor után azonban már egy csecsemő is igényli, hogy más ízekkel ismerkedjen. Persze a szoptatás még továbbra is ajánlott, de érdemes próbálkozni a finomabbnál finomabb bébiételekkel.

Kilenc hónapos kortól a józan ész és némi kreativitás már sokat segít: tartsuk szem előtt, hogy a babáknak is ugyanolyan változatos táplálkozásra és sok tápanyagfélére van szüksége, mint a felnőtteknek. Ezért érdemes gyümölcsöket és zöldségeket is becsempészni valamilyen formában az étrendjükbe.

Ez nem mindig könnyű, ám az egészséges ételekben rejlő tápanyagok létfontosságúak. A legjobb, ha a szivárvány minden színét felvonultatjuk az étrendben a nap folyamán: legyen zöld színű étel (például borsó, spenót, cukkini), narancssárga (édesburgonya, narancs), sárga (tök, banán) és vörös is (paradicsom).

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!